5 Eylül 2014 Cuma

Santralistanbul Çocuk Atölyeleri;


santralistanbul, bünyesinde gerçekleştirdiği sanatsal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde kentsel canlanmaya katkıda bulunmayı hedefleyen kapsamlı, çok boyutlu ve disiplinler arası nitelikte uluslararası bir platform olmayı kendisine amaç edindi.
Korunarak santralistanbul’a dönüştürülen Silahtarağa Elektrik Santralı, Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santralıdır. Tesis, İstanbul’un en eski endüstri bölgesi olan Haliç’te kurulduğu 1911’den 1983’e dek kente elektrik sağlamıştır. Benzersiz bir ulusal endüstriyel miras niteliği taşıyan Silahtarağa Elektrik Santralı’nın santralistanbul’a dönüştürülmesine yönelik çalışmalar, kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla yürütüldü. Silahtarağa Elektrik Santrali’nin İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne tahsisi 1 Mayıs 2004 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde gerçekleşti. Santralde 2004-2007 yılları arasında yoğun renovasyon çalışmaları yapıldı.
Haliç’in gözde mekanında kurulan santral yok olma sürecine girmişken İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin devreye girmesiyle Türkiye’de kültür-sanat alanında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı dönüşüm projelerinden biri haline geldi. santralistanbul, 8 Eylül 2007'de açıldı.  

 
 santralistanbul’un içeriği ve mimarisine paralel olarak geliştirilen santralistanbul’a özgün atölyelerde, çocuklar keşfediyor, yaratıyor ve yeni deneyimler kazanıyorlar. Gençler, heyecan duydukları veya hiç bilmedikleri bir konuda kendilerini geliştiriyor, ilham alıyor, birikim ediniyor ve sosyal becerilerini geliştiriyorlar. Ebeveynler ise isterlerse çocuklarıyla beraber atölyelere katılıyor veya sadece santralistanbul’un sunduğu birbirinden farklı içeriklerin tadını çıkarıyor...
Santralistanbul Çocuk Atölyeleri
Çocuklar santralistanbul’da bu yıl da hafta sonu atölye programlarında sanat ve bilimle buluşmaya devam ediyorlar...
18 Farklı Başlıkta Toplam 63 Atölye Çalışması...

  • Yaratıcılıklarını kullanarak hamurları canlandırma,
  • Çok farklı bir malzemeden, telden, heykeller üretme,
  • Mimar gibi çalışarak bir müze inşaa etme,
  • İstanbul’un farklı mekanlarının hikayelerinden yola çıkarak kendi İstanbul’larını çizerek boyama
  • Sanatçı Yüksel Arslan’ın boyalarını oluşturma tekniğinden yola çıkarak kendi doğal boyalarını üretme,
  • Minik birer aşçı çırağı olarak enerji barlarını ve çikolatalarını yapma,
  • Kendi kitaplarının yazarı, çizeri olma,
  • Fotoğrafçı olma yolunda ilk adımlarını atma,
  • Bilim atölyelerinde piller, kablolar, motorlar, lambalarla yaratıcılıklarını da kullanarak projeler üretme
  •  


4-6 Yaş Atölyeleri  
  Işıklı Çöp Adam
  Fırça Robotlar
  Kablo Atölyesi
  Çilek ve Çırakları Mutfakta - Enerji Barları
  Çilek ve Çırakları Mutfakta - Yılbaşı Armağanı
  Çocuklar Kendi Kitaplarını Hazırlıyorlar
  Hamurlar Canlanıyor!
  Müzede Dans

7-12 Yaş Atölyeleri

Doğal Boya Laboratuvarı
Yaratıcılık İstasyonu
İstanbul’u Çiziyorum (6-9 Yaş)
Bir Müze İnşa Edelim (9-12 Yaş)
Telden Heykeller
Müzede Dans (7-10 Yaş)
Haydi Fotoğraf Çekelim (9-12 Yaş)
Elektrikli Pergel
Güneşle Yarışan Robot
Kendi Elektriğimizi Üretelim 
Işık Şovu


Çocuk Atölyeleri

“Bilim”, “sanat”, “teknoloji” temaları altında 31 ayrı başlık ve 70’in üzerinde atölyeyle gerçekleşen programa, bu dönem yepyeni bir tema eklendi; “ekoloji”. Bu kış, çocuklar elektrik santralları kuruyor, kendi yaptıkları elektrik devrelerinden oluşan bilmeceleri çözüyor, gürültücü robotlar tasarlayıp üretiyor, ışık ve gölgeler ile bir yaratım süreci yaşıyor, kendi kameralarını üretiyor, yılbaşı çikolatalarını yapıyor ve Picasso’yu keşfediyorlar.

Genç Atölyeleri

Gençler, ilham alacakları, heyecanlanacakları atölyelerde buluşuyor. “Dijital Fotoğraf”, “Bilgisayarla Müzik”, “Çizgi Roman” ve “Hikaye Fotoğrafçılığı” atölyelerden sadece birkaçı.

 
 
Aile Atölyeleri
Çocukları ile birlikte öğrenme, eğlenme, paylaşma ve üretme fırsatını yakalamak isteyen aileler, “bilim”, “sanat”, “teknoloji” ve “ekoloji” temaları altında yer alan bazı “Aile Atölyeleri”ne çocuklarıyla beraber katılma imkanını buluyorlar.Yaratıcı, keyifli, yeni deneyim ve birikimler kazanmaya yönelik zamanını değerlendirmek isteyen çocuk, genç ve aileler, hafta sonlarında santralistanbul’un benzersiz ortamında buluşuyorlar

santralistanbul
Eski Silahtarağa Elektrik Santrali
Kazım Karabekir Cad. No:2
Eyüp 34060 İstanbul Türkiye

MÜZE RESEPSİYON  0212 311 78 78 / 78 09 

ZİYARET SAATLERİ

santralistanbul’da yer alan sergiler ile Enerji Müzesi, haftaiçi her gün saat 10.00-18.00 arası, hafta sonları ise saat 10.00-20.00 arası ziyarete açıktır. Resmi tatillerde Enerji Müzesi ziyarete kapalıdır.
Sergiler ve Enerji Müzesi de dahil olmak üzere, santralistanbul’da düzenlenen tüm etkinliklerle ilgili giriş koşulları web sitemizdeki duyurular takip edilerek öğrenilebilir.

REHBERLİ TURLAR 

Ziyaretçilerin ilgisine göre oluşturulan özel rehberli turlarda, Enerji Müzesi gezilebilir. 45 dakika süren bu turlar, ziyaretçi grubun talebi doğrultusunda, Türkçe veya İngilizce gerçekleştirilebilir. Rehberli tur grupları, en fazla 25 kişiden oluşur. 
Özel rehberli tur ücretleri, aşağıdaki şekildedir. Bu ücretlere, müze giriş ücreti dahildir. 
Yetişkinler: 25,00 TL
Üniversite öğrencileri: 15,00 TL
Özel rehberli turlara katılmak için önceden rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Rezervasyon yaptırmak için, rehberliturlar@santralistanbul.org adresine düzenlenlenilmesi istenilen rehberli turun gün ve saati ile iletişim bilgilerinizi içeren bir e-posta gönderilmesi rica olunur.

ULAŞIM

santralistanbul Kağıthane ve Alibeyköy derelerinin Haliç’te buluştuğu nokta olan Silahtar’da yer almaktadır. Kabataş Vapur İskelesi önünden santralistanbul'a ve santralistanbul'dan Kabataşa resmi tatil günleri hariç her gün ücretsiz servis bulunmaktadır:
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder